Teď to čtu v CountryLife magazínu "Dobroty", 3/2013
Bršlice kozí noha"Sbírají se mladé listy před květem, ... v kuchyni se bršlice dá použít na nespočet způsobů .....
výborný špenát (který se bez problémů vyrovná tomu pravému), nebo ji použijte do polévky (z bršlice se kdysi připravovala polévka podávaná na Zelený čtvrtek) .. do omelety, karbanátků, do různých nádivek a nákypů." Zde
recepty bršlice.
Ptačinec žabinec (
Google, Obrázky, Ptačinec)
"lze ho použít místo petrželky do polévky ... spolu s několika druhy listových salátů vytvořit lahodný salát ... "
Kopřiva"Je známá pro své čistící účinky a vysoký obsah minerálů ... kopřivového čaje ... výborný špenát z kopřiv ... do různých nákypů a karbanátků. ... vždy by měla být tepelně upravená" (vaření..) v syrovém stavu obsahuje toxické látky.
-
Lipové listíVideo- Hluchavka, kopřiva - spařit
- Mladé listy pampelišky za syrova, starší povařit
- Sedmikrásky do salátu
- Čekanka obecná - mladé spodní listy a z kořene cikorka - káva
- Všechny květy ovocných stromů
- Ostružinové listy, povařit
- Jitrocel, povařit
- Kořen lopuchu
Již jste je vyzkoušeli?