České Fórum

Diskuzní fórum a Trh služeb

  
Právě je pát 17. zář 2021 2:12:38

České fórum a Slovenské fórum: Hosting, domény, výdělek, hyip, klikačky, reklama, seo a zpětné odkazy. Webya


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina



Národní zdravotnický informační portál - Databáze potravin a jejich složení česky / Anglicky (Vitaminy,Minerály,Kalorie..) - Vědecké informace o nutrientech, potravinách: examine.com - Vědecké studie/zdraví hledání: Google Scholar, ncbi.nlm.nih.gov
Kalkulačka příjmu kalorií - Která zelenina/ovoce jsou dobré pro které části těla (prezentace ppt) - Cibule (prezentace ppt)


Jak zavařovat zdravě?


Zdraví, návody a dotazy - Diskuze


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak zavařovat zdravě?
PříspěvekNapsal: stř 19. čer 2013 20:44:25 
Offline
600+ příspěvků
600+ příspěvků
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. pro 2008 20:21:52
Příspěvky: 2516
Hodnocení: 3 (100%)
Co myslíte, jak zavařit marmelády, zavařeniny, džemy co nejzdravěji?

Nápady:
(ŽELÍROVÁNÍ) želír. přípravek s pektinem, bez kyseliny sorbové i benzoové, 1:1
(ŽELÍROVÁNÍ) rybíz, angrešt mají dostatek pektinu již v sobě
(ŽELÍROVÁNÍ) dá se použít agar
(KONZERVACE) makrobiotická marmeláda, kompot. ne cukr, jen špetka soli?
(KONZERVACE) rum, ideální konzervant a ochutí zavařeninu, marmeládu, džem..
(KONZERVACE,SLAZENÍ) běžný cukr nahradit cukrem třtinovým
(SLAZENÍ) běžný cukr nahradit tabletami stévie sladké (nepřebije tak dobře kyselost ovoce)

Citace:

Citace:
Bez cukru zavařuji již spoustu let, takových 15, kolik je mému synovi. Nepoužívám žádné konzervační prostředky jen normální obyčejnou mořskou sůl. Ovoce samo o sobě má hodně cukru, takže při zavařování pustí šťávu i sladkost


"Na dvě kila ovoce dávám malou lžičku soli, zamíchám a vařím na mírném ohni ... zavařuju půl hodiny při 80 stupních ... do každé sklenice nasypu špetku soli ... " více info

přesnídávka z jablek, hrušek, bezinek
"Vše rozemeleme a vaříme, na 1 kg ovoce 2 dkg mořské soli"

sladká hrušková povidla
"Osolíme asi na 1 kg 4 dkg mořské soli. Pokapeme jablečným octem."

hruškovo-jeřabinový kompot
"Zalijeme vodou do tří čtvrtin sklenice (podle toho, jak jsou hrušky šťavnaté) a přidáme nahoru špetku mořské soli."

"Ovoce povaříme se špetou soli, až pustí šťávu ... Ještě odpařujeme do konzistence želé. Horké plníme do sklenic a zavařujeme 15 min. na 80°C. ... místo chemických konzervačních látek přidáváme šťávu z čerstvého citronu. ... marmeládu z ovoce, které má málo pektinu, můžeme zahustit Agarem." více

"Na 1,5kg jahod bylo psáno 750g želírovacího cukru .. dala jen 250g, ... špetku soli a na závěr ... cca půl citronu." OK

"2 kg ovoce, 1 lžička soli, 1 lžíce agaru"

Broskvová marmeláda bez cukru, jen mořská sůl a rozinky: http://www.jimejinak.cz/2012/08/zavarovani-bez-cukru/



Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 

Co je České Fórum? Fórum o Tvorbě WWW stránek, SEO, linkbuildingu a monetizaci. Fórum o možnostech výdělku na internetu.
Fórum o zdraví, počítačích, podnikání a další. Kontakt na správce fóra: e-mail.

Funguje diky php--BB. Toto ceske diskuzní fórum zobrazuje možnosti výdělku na inttu. Informace uvedene na domene ceskeforum.com pouzivejte na vlastni riziko. Informace uvedene na ceskeforum.com neslouzi jako doporuceni.



Další fóra: WebTrh.cz, SEOForum.cz, WebDeal.cz, CZEMoney, PayOut.cz

České Fórum Český překlad – phpBB.cz  Protected by : ZB BLOCK  &  StopForumSpam