Bydlení poslední dobou hodně řeším, tak se zkusím podělit s názorem. Já se vždy snažila hledat byty tak, aby to bylo bez realitního makléře, protože nechci platit zbytečné provize. Osobně nejčastěji hledám nabídky podnájmu na internetu. Tipservis nebo nějaké noviny už jsou podle mě pasé a jejich doba je dávno pryč. Donedávna jsem nejčastěji chodila na
espolubydlení dokud jsem se chtěla o nájem dělit, abych neplatila tak moc (neměla jsem přítele). Nyní už bych chtěla něco samostatného a lidé mi dost radili o Srealitách a jako alternativu jsem si našla web
Kuprealitu. Oba weby jsou fajn je tam přehledná mapa a neotravují reklamy. Jenže pak jsem si porovnala ceny. Kuprealitu má vkládání realit zdarma pro běžné lidi (Běžný člověk je ten kdo prodává jednu realitu, kterou chce i propagovat, aby byla vidět). Pokud chce člověk víc realit, tak zaplatí jednu korunu za aktivaci a pět korun za propagaci, takže dohromady šest korun za den). To mi přišlo dost (pokud to chápu dobře tak 1 koruna za aktivaci, ale těch 5 to bude brát každý den dokud budu chtít, aby byl inzerát na prvním místě, pokud jsem to nepochopila blbě), jenže pak jsem si našla ceník na Srealitách a to je teprve masakr. Na Srealitách jsem našla cenu 60korun/den za aktivaci a dalších 60korun/inzerát za topování (jestli je chápu dobře- já totiž moc nechápu ty jejich lomítka tam). Sreality jsou pěkné a přehledné, je tam dost lidí, jenže prostě ta cena je masakr. Nedovedu si představit ten účet, pokud tam budu prodávat několik měsíců nějaké bydlení, které potřebuji topovat, aby bylo vidět podle mě se to nějak musí projevit i na celkové ceně oné reality. Kuprealitu vypadá vzhledově taky pěkný, možná že je to obšlehnutý nápad možná není (ale co je dnes originál), ale dokud si uchovají takto nízké ceny (pro normální lidi dokonce zdarma) a budou bez reklam, tak budu podporovat je. Nechápu jak se mohou uživit, ale rozhodně jim fandím. Seznam je obří moloch, který se reklam a propagace nebojí a myslím si, že by mohl trochu zlevnit. Jiné zkušenosti s weby na hledání bydlení nemám. Ještě přikládám odkazy na ceníky pro porovnání ať to nevypadá že si údaje cucám z prstu (snad se to smí)
ceník Srealit a
ceník kuprealitu.
Pokud je to proti pravidlům, tak to prosím smažte. Nemyslela jsem to nijak zle, jen jsem se chtěla podělit o svůj názor. To co dělají realitní makléři, nebo seznam se mi moc nelíbí. Každý ale ať si udělá obrázek sám. Rozhodně bych nechtěla, aby tu vypukla nějaká hádka, je to prostě jen názor. Určitě nejen já budu ráda, když někdo najde ještě nějakou lepší stránku, nebo se podělí o svůj názor. Na webu espolubydlení jsem také nemusela nikdy platit ani korunu.