Majky píše:
Tak to je jeden z nejčastějších a zároveň nejmylnějších argumentů

protože samozřejmě záleží na účelu použití a to v první řadě. Kamarád tehdy pořizoval počítač a se stejnými slovy pořídil notebook.. a nakonec ho za celou životnost (Toshiba 5 let!) přensl tak max. 10krát. Sice pořád říkal, že i to se mu vyplatilo, ale následně pořídil desktop a divil se jaký výkon a vůbec určitý komfort mu stolní počítač nabízí.
Za mě bych volil 4kombinaci v tomto pořadí - smartphone, stolní PC, notebook, tablet. Samozřejmě telefon jsem dal na první místo, protože je potřeba k volání. Notebook používám výhradně na práci a mobilitu, ale pokud potřebuju dělar grafiku, tak se bez stoláku neobejdu. Ano 27 monitor se dá připojit i k noťasoj, ale omezení té operační paměti, a vůbec výkon (byť jsou dneska ultrabooky už velmi solidní) mě nepřesvědčil o výhradním používání notebooku.
Já v podstatě souhlasím. Chápu výhody stojího PC dobře. Ale sama musím mít notebook, protože ho přenáším do práce každý den a doma mě taky baví si ho vzít, kam zrovna potřebuji.

Ale je fakt, že protože jsem potřebovala dobrý výkon a kvalitu, tak mě stál taky dost peněz. Teď se rozhoduju, jestli koupit k mému malému smartphonu ještě tablet a nebo jestli pořídit třeba velký smartphone jako Samsung Galaxy S4.