Podpořte Lékaře bez hranic, kteří pomáhají na Ukrajině zachraňovat lidské životy. Další charita stojimezaukrajinou.cz

"Směřujeme rychle ke klimatické katastrofě. Velká města pod vodou, nebývalá vedra, silné bouře, nedostatek vody na mnoha místech, vyhynutí milionu druhů rostlin a živočichů. Není to fikce ani nadsázka." Tajemník OSN

České Fórum

Diskuzní fórum a Trh služeb

Právě je pon 13. kvě 2024 2:36:44

České fórum a Slovenské fórum: Hosting, domény, výdělek, hyip, klikačky, reklama, seo a zpětné odkazy.


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina



Národní zdravotnický informační portál - Databáze potravin a jejich složení česky / Anglicky (Vitaminy,Minerály,Kalorie..) - Vědecké informace o nutrientech, potravinách: examine.com - Vědecké studie/zdraví hledání: Google Scholar, ncbi.nlm.nih.gov
Kalkulačka příjmu kalorií - Která zelenina/ovoce jsou dobré pro které části těla (prezentace ppt) - Cibule (prezentace ppt)


Nízkokalorická dieta proti cukrovce druhého typu


Zdraví, návody a dotazy - Diskuze


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nízkokalorická dieta proti cukrovce druhého typu
PříspěvekNapsal: pon 08. črc 2013 14:26:17 
Offline
600+ příspěvků
600+ příspěvků
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. pro 2008 20:21:52
Příspěvky: 2523
Hodnocení: 0 (50%)
Cukrovka druhého typu:

Citace:
2. stupeň vzniká nerovnováhou mezi sekrecí a účinkem inzulínu v metabolizmu glukózy, slinivka produkuje nadbytek inzulínu, avšak tělo je na inzulín více méně rezistentní. Tento stupeň se vyskytuje převážně u lidí nad 40 let ( mohou to být i děti ), je způsobem nezdravým stravováním a sedavým způsobem života a léčen může být jen nízkokalorickou dietou. Nejedná se jen o cukr, ale také tuky.

Zdroj: Wikipedia (diabetes mellitus)

Na internetu se dočtete o studii kdy u testovaných osob došlo prakticky k vyléčení ranné cukrovky druhého typu, články:
"Rané stádium diabetu lze zvrátit nízkokalorickou dietou"
"Cukrovku typu 2 je zřejmě možno vyléčit krutou dietou"

Anglicky zde:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3168743/
http://www.diabetologia-journal.org/Lim.pdf

Uzdravení cukrovky 2. typu bylo dosaženo 8 týdenní nízkokalorickou dietou zeleninami s nízkým obsahem sacharidů. 600kalorií denně, 6 týdnů. Testované osoby měli cukrovku méně jak 4 roky.

Citace:
This was supplemented with three portions of non-starchy vegetables such that total energy intake was about 2.5 MJ (600 kcal)/day. Participants were provided with suggestions of vegetable recipes to enhance compliance by varying daily eating. They were also encouraged to drink at least 2 l of water or other energy-free beverages each day, and asked to maintain their habitual level of physical activity


Volný překlad: jídelníček se skládal ze tří částí (tři jídla) bez sacharidové zeleniny jejíž obsah energie byl asi 600kcal (kilokalorií). Účastníci studie dostali doporučené zeleninové recepty. Také jim bylo doporučeno aby pili alespoň 2 litry vody denně.

Zde přehled kolik kalorií má která zelenina:
1) http://zdrava-dieta.eu/kaloricka-tabulka-zelenina/
2) http://www.kaloricketabulky.cz/zelenina--lusteniny-a-houby/zelenina-cerstva/
- přepočet Kj a kcal: http://www.jednotky.cz/prace-energie/kilojoule/

Zde citace od účastníka (zdroj):
Citace:
I came off my tablets and had three diet shakes a day and some salad or vegetables but it was very, very difficult and I'm not sure I'd have done it without the support of my wife

volně přeloženo:
Citace:
Bral jsem diabetické prášky a začal jsem dietu - tři dietní koktejly denně a nějaký salát nebo zeleninu ale bylo to velmi velmi obtížné a nejsem si jistý jestli bych to zvládl bez podpory mé manželky, která se rozhodla dělat dietu se mnou.


Poznámka: jde asi o zeleninové koktejly, buď se to dá rozmixovat, nebo jíst celé a nebo salát s kořením.

Zde citace co jedl účastník té diety:
Citace:
Meal consisting of as much Cabbage, Spring Greens, Broccoli, Cauliflower, carrots, peas, etc as you think you can manage, with a veggie stock cube, and any other herbs or (low-calorie) flavourings you fancy. @ 2 per day. Unlimited raw carrots, tomatoes

Je tam: co nejvíce kapusty, hlávkového zelí, brokolice, květák, mrkev, hrášek a další vegetariánské. Neomezeně mrkve a rajčat.

Tento typ stravování můžete najít také pod názvem raw food a nebo živá strava. Jde o jedení syrového ovoce, zeleniny, semínek, olejů za studena lisovaných. U diabetu pravděpodobně ne ovoce, které více cukrů. Raw recepty zeleninové je možné najít na internetu. Se sestavením zeleninového jídelníčku může pomoci i nějaký poradce.

http://vitakucharka.blog.cz/rubrika/salaty
viewtopic.php?f=100&t=4122

= Chilli proti cukrovce? =

"Červené plody "Chilli paprik" pomáhají snižovat vysokou hladinu inzulinu v krvi. Australští vědci prokázali, že množství inzulinu potřebného ke snižení krevního cukru po jídle je nižší, jestliže pokrm byl kořeněn chilli. Tvoří-li chilli pak pravidelnou součást jídelníčku, potřeba inzulínu klesne ještě níže. Navíc bylo zjištěno, že účastníci výzkumu, kteří ve své kuchyni čili papričky obvykle nepoužívají, měli sníženou chuť k jídlu, a to zvláště na tučné, slané a sladké pokrmy. Zjistilo se, že konzumace červených papriček může pomáhat regulovat apetit a spalovat více kalorií po jídle zvláště u lidí, kteří nekonzumují toto koření pravidelně.
Mimo dalších látek obsahuje hlavně vitamíny C, karoten B a E."

Kombucha proti cukrovce?

"... před víc jak rokem jsem kousek dal jednomu chlapovi, ten mi po půl roce napsal s děkováním, že se jeho maminka po 20-ti letech neúspěšného farmaceutického léčení zbavila (jakési) cukrovky druhého typu, po dvou týdnech pití (přírodního!!) kefíru, doktoři kroutili hlavou "


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
 

Co je České Fórum? Fórum o Tvorbě WWW stránek, SEO, linkbuildingu a monetizaci. Fórum o možnostech výdělku na internetu.
Fórum o zdraví, počítačích, podnikání a další. Kontakt na správce fóra: admZAVINAACceskeforum.com.

Funguje diky php--BB. Toto ceske diskuzní fórum zobrazuje možnosti výdělku na inttu. Informace uvedene na domene ceskeforum.com pouzivejte na vlastni riziko. Informace uvedene na ceskeforum.com neslouzi jako doporuceni.



Další fóra: WebTrh.cz, WebDeal.cz, PayOut.cz

České Fórum Český překlad – phpBB.cz  Protected by : ZB BLOCK  &  StopForumSpam