Podpořte Lékaře bez hranic, kteří pomáhají na Ukrajině zachraňovat lidské životy. Další charita stojimezaukrajinou.cz

"Směřujeme rychle ke klimatické katastrofě. Velká města pod vodou, nebývalá vedra, silné bouře, nedostatek vody na mnoha místech, vyhynutí milionu druhů rostlin a živočichů. Není to fikce ani nadsázka." Tajemník OSN

České Fórum

Diskuzní fórum a Trh služeb

Právě je čtv 28. bře 2024 8:58:24

České fórum a Slovenské fórum: Hosting, domény, výdělek, hyip, klikačky, reklama, seo a zpětné odkazy.


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pojištění domácnosti problém s vyplacením financi


Obecná právní poradna, dotazy, odpovědi z oblasti práva. Odpovědi uvedené na této internetové stránce by neměly být brány jako doporučení.


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pojištění domácnosti problém s vyplacením financi
PříspěvekNapsal: pát 05. bře 2021 1:48:36 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pát 05. bře 2021 0:30:11
Příspěvky: 1
Hodnocení: 0 (0%)
Zdravím,

Už nevím co mám dělat tak možná mi dá někdo radu.
29.12.2020 mi přišel na návštěvu nezvaný host který mi vykopl dveře vytahl na mě nůž propíchl mi tv z nervu tím nožem a odnesl si kolo v hodnotě 136 tisíc vše nahlášeno na PCR osoba se ke krádeži přiznala případ uzavřen čeká se na soud protože tvrdil že jsem mu měl otevřít dveře a on vešel.Dal se nebudu rozepisovat k tomuhle. Mám u pojišťovny BNP paribas přes energie pojištěnou domácnost.K tv a ke kolu chtěly potřebné dokumenty o koupi kvůli ceně kolik mají vyplatit první zádrhel byl chtěly tv za technikem jestli opravit a nebo novou ok dovezl jsem k technikovi nejde opravit takže po mě chtěli daňový doklad o koupi nové tv jakože už to se mi nelibilo abych si já ze svého kupoval novou tv no ok koupil jsem poslal doklad proplatili se spoluúčasti 1000kč.Ke kolu mám jen kupní smlouvu kde mám cenu 70000kč z toho důvodu jsem to kolo kupoval bral jsem to jako investici za tu cenu bylo nové a za polovinu ceny.Kupni smlouvu a zprávu od PČR a všechny potřebné papiry jsem pojišťovně dodal.BNP chtěla abych si šel koupit nové kolo v hodnotě 70000kč do obchodu a dal jim daňový doklad jelikož jsem neměl 70000 Kč komunikoval jsem s BNP že nemám finance na koupi dalšího kola a že nevim jestli si kolo chci znova kupovat tak mi bylo řečeno že si musim koupit nové kolo a pak že mi ho proplatí.Chtel jsem aby mi poslali kde ve smlouvě je napsané že si musim koupit nove kolo za své finance a že pak mi to bude proplaceno no asi měsíc dohadování přes mejly kde jsem nesouhlasil s řešením z jejich strany nedokazali mi ukázat kde to je v te smlouvě napsané mezitím jsem tam telefonoval domluvil si zálohovou fakturu že po zaplaceni a poslani jim zaplacené zal. Faktury mi pošlou zbytek na doplacení kola tak říkám si ok poslal jsem na shop ty penize vysvětlil jim v shopu jak to je mezitím mi přišel mejl že me odvolání předali na kompetentní oddělení a že do měsíce mi dají vědět po měsíci mi přišel mejl
Vaši událost jsem na základě Vašeho odvolání znovu pečlivě v souladu s podmínkami rámcové pojistné smlouvy prošetřil, včetně postupu svých kolegů při její likvidaci. Ve Vašem případě opravdu není nutné předložit doklad o zakoupení nového kola. Je však nutné předložit doklady, které hodnověrně potvrdí, že Vám vznikla odcizením kola škoda v nárokované výši. Od policie ČR jsme obdrželi kopii kupní smlouvy k odcizenému kolu, jež jste 15. 3. 2020 uzavřel s paní Leopoldovou. Samotná kupní smlouva však není pro šetření postačující, proto bychom Vás chtěli požádat o výpis z účtu, který potvrdí, že jste v daném období pořídil zmiňované kolo za částku 70 000 Kč. Dále bychom Vás chtěli požádat o předložení kopie originálního daňového dokladu, ze kterého bude prokazatelné, že jste od paní Leopoldové opravdu zakoupil daný model kola (tedy že jím předtím disponovala). Po doložení těchto dokladů Vám proplatíme za kolo nárokovanou částku 70 000 Kč v plné výši. V opačném případě však budeme moct v souladu s podmínkami pojištění vyplatit jen částku do výše 30 000 Kč. „Nemůže-li pojištěný předložit pojistiteli požadované doklady potřebné pro šetření pojistné události,včetně určení výše pojistného plnění, prokazující vlastnictví nebo hodnotu jednotlivé věci (např. znalecký posudek, certifikát, doklad o zakoupení, doklad o dědictví apod.) z důvodu zničení nebo ztráty takových dokladů, pak pojistitel poskytne plnění maximálně do výše 30 000 Kč za jakoukoli jednu pojištěnou věc.‘‘ Jakmile obdržíme požadované doklady, ze kterých bude potvrzena výše vzniklé škody, předáme ihned případ likvidátorům pojistných událostí k proplacení. Doufám, že jsem Vám pomohl postup pojišťovny lépe pochopit. Tímto považujeme Vaše odvolání za uzavřené.
Má reakce na to byla

Dobrý den,

Kupní smlouva u vaší pojišťovny neni brána jako doklad o zakoupení?S p. Leopoldovou se mi nedaří spojit.. nevím od kdy a nebo to je JEN u vás že KUPNÍ SMLOUVA SE NEBERE JAKO DOKLAD O KOUPI ? Všechny důležité informace tam v té smlouvě pro mě jsou jak tip kola tak vše ostatní... peníze si nenechávám na účtu měl jsem je u sestry která mi je skovávala z dědictví kterého jsem se oficiálně zřekl ale mezi sestrou a mnou byla domluva takže sme se rozdělily neoficiálně .
Tak prosím vas mě přestaňte urážet že jsem na to kolo neměl peníze. Proč mi píšete o p.Leopoldové jestli s nim disponovala když mi ho prodávala tak je logické že ano disponovala nebo mi tim chcete říct že lžu že kolo neexistuje nebo jak to mám brát?U policie je případ uzavřen ten co to uloupil se přiznal tak co to zkoušíte?Je to tím že si z frajera nedokažete ty peníze dostat že ? Tak proto na to budu doplácet jako slušný člověk ne?
Který si platí pojištění u vás ? Můžete mi ukázat kde ve smlouvě je uvedeno že KUPNÍ SMLOUVA NENÍ BRÁNA JAKO DOKLAD O KOUPI? Nebo jsem opravdu debil? Za začátku kupní smlouva byla dostačující a když se má vyplácet najednou není dostačující? V občanském zákoníku kupní smlouva také není dokladem o koupi?
Já jsem vám předložil všechny potřebné dokumenty k vyplacení plnění policie vám doložila viníka. Co víc chcete ?
Tím vás žádám o vyplacení pojistného plnění v plné výši 70000 kč na můj účet
Tímto sem se chtěl zeptat Kupní smlouva neni doklad o zakoupení ? Nebo co to na mě zkouší jak mám tuto situaci vyřešit prosím vás. Už se to táhne 3 měsíc .
Děkuji za odpovědi.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 

Co je České Fórum? Fórum o Tvorbě WWW stránek, SEO, linkbuildingu a monetizaci. Fórum o možnostech výdělku na internetu.
Fórum o zdraví, počítačích, podnikání a další. Kontakt na správce fóra: admZAVINAACceskeforum.com.

Funguje diky php--BB. Toto ceske diskuzní fórum zobrazuje možnosti výdělku na inttu. Informace uvedene na domene ceskeforum.com pouzivejte na vlastni riziko. Informace uvedene na ceskeforum.com neslouzi jako doporuceni.



Další fóra: WebTrh.cz, WebDeal.cz, PayOut.cz

České Fórum Český překlad – phpBB.cz  Protected by : ZB BLOCK  &  StopForumSpam