Ahoj, prosím podělte se o své zkušenosti se stavením spořením od Buřinky - Česká spořitelna..moje dojmy:
- 2000kč za sjednání (1% z cílové částky / 200tis.)
- dále asi 300kč ročně za vedení.
- cca 1500kč dostanu úrok ročně (státní podporu nepočítám, tu mám na spoření s modrou pyramidou).
- Za žádost o zrušení spoření během 6 let od začátku sebere Česká spořitelna 1% z cílové částky a státní podpora se vrací zpět Ministerstvu financí + určitě další poplatky.
- úrok spíše nepokryje inflaci, takže asi o peníze spíše přicházím.
Já s takovými cenami nejsem spokojený. Zároveň s jejich poplatkem 30kč za vedení osobního účtu (ne spoření) (pouze
internet banking balíček) je docela nesnáším, třeba u
airbank, fio, zuno mám os. účet zdarma.
---- Aktualitace ----
BuřinkaNEGATIVA:
- 1% z cíl. částky vstup,
- 1% z každého navýšení cíl. částky
- 300kč ročně vedení
- 0.5-1% za výběr před ukončením vázací doby cca 6 let.
POZIZIVA:
- zavedená banka
- 1% úročení cca (nepočítám státní příspěvek 10% z vložení částky ročně / max. 2000Kč příspěvek)
VYSLEDEK:
bez statniho prispevku nepokryje inflaci, takze jsou me penize znehodnocovany diky inflaci a navic vstupní poplatek, navýšení cíl. čátky vysoké.
Buřinka = peníze ztrácím, jen díky státnímu příspěvku (který stát dává na stav. spoření) je možné jakžtakž dorovnat do nuly abych neztrácel, cítím se podveden, za asi 6 let spoření mě oberou o cca 6-7% z vložené částky pokud nemám státní podporu. Proč o tolik (protože jejich 1% nepokrývá inflaci, kterou se snaží ČNB držet na 2%).