Podpořte Lékaře bez hranic, kteří pomáhají na Ukrajině zachraňovat lidské životy. Další charita stojimezaukrajinou.cz

"Směřujeme rychle ke klimatické katastrofě. Velká města pod vodou, nebývalá vedra, silné bouře, nedostatek vody na mnoha místech, vyhynutí milionu druhů rostlin a živočichů. Není to fikce ani nadsázka." Tajemník OSN

České Fórum

Diskuzní fórum a Trh služeb

Právě je ned 08. zář 2024 1:40:32

České fórum a Slovenské fórum: Hosting, domény, výdělek, hyip, klikačky, reklama, seo a zpětné odkazy.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla ČPH 2015 - návrhy, připomínky, diskuse

Fórum pro příznivce i zájemce o HandBike

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pravidla ČPH 2015 - návrhy, připomínky, diskuse
PříspěvekNapsal: pát 28. lis 2014 11:59:22 

Nazdar hoši, čítam tu vaše pripomienky k handbiku. Už som raz mal nápad na zmenu bodovania. Prečo sa kopíruje EHC v bodovaní ? Niekde máš iba pár pretekárov na štarte a zobrať 200 bodov, tak ako keď niekto porazí 10 ľudí je rozdiel. Podľa mňa aj Mimiho ( manžela Anky Oroszovej ) by bolo asi férovejšie bodovanie podľa počtu pretekárov v kategórii. Prvý by mal taký počet bodov koľko by mal pretekárov v kategórii a posledný jeden bod. Tak by sa aj lepšie eliminovala neúčasť na jednom preteku. Neovplivnilo by to tak, ako teraz, keď sa nezúčastníš na nejakom závode. S bodovaním na majstrovských pretekoch súhlasím. Je to vrchol domácej sezóny a tak by mal byť aj hodnotený. Samozrejme súhlasím a som rád, ak by sa do ČP zaradili aj dva preteky na Slovensku ( Vrátna a Košice ). My už dlhé roky jazdíme do ČR na preteky, tak výhovorka o vzdialenosti u mňa neobstojí. Zhánať sponzorov na prize money nie je ľahké, ale nedá sa pretekať iba za tričko a nejaké darčekové predmety ! Každého niečo stojí doprava na pretek, ubytovanie a to už nerátam veci na handbike atď. Nikdy to nebude, že ti to vynahradí na 100%, ale aspoň zmiernenie nákladov. Každého z nás to baví a inak by sme to nerobili !!!
Nesúhlasím dávať niekomu niečo na podnose ! Mám s tým takú skúsenosť, že dostal handbike a vozil sa týždeň. Potom zistil, že na to treba tréning a vykašlal sa na to !!! Ak si do toho vrazíš vlastné prachy, tak máš iný prístup. Nováčik v pelotóne je síce problém pri predbiehaní, ale to máš aj s inými pomalšími. Takto získavajú aspoň skúsenosti a myslím si, že nás na štarte až toľko nebýva, aby to bol veľký problém.
Som zvedavý na vaše názory.

Peter

PříspěvekNapsal: pát 28. lis 2014 12:56:47 

shello píše:
Podľa mňa aj Mimiho ( manžela Anky Oroszovej ) by bolo asi férovejšie bodovanie podľa počtu pretekárov v kategórii. Prvý by mal taký počet bodov koľko by mal pretekárov v kategórii a posledný jeden bod.

Zajímavý způsob bodování. Na první pohled se mi to zdá celkem spravedlivé....

Mirek

PříspěvekNapsal: pát 28. lis 2014 15:48:34 

Je to snad nějaká telepatie, ale také mě napadl závod v ČP v zahraničí (Polsko a Rakousko), a kde tedy jinde, když ne SVK, už jen proto, že největší komunita "zahraničních" jezdců přijíždí právě odsud. Toto podpořím. jen nemyslím, že Košice jsou úplně ta správná volba, co se týče ČP. Osobně bych si rád tento závod dal, ale již po několikáté jsem to odpískal kvůli tý vzdálenosti. Nemyslím tedy, že by konkrétně tento závod nalákal potencionální nováčky, ale určitě Česko-Slovenský pohár by mohla být dobrá volba. Nakonec, proč nebacit 3 mouchy jednou ranou a nehledat závod na rozhraní CZE,SVK a PL či AUT. Možná ani mezinárodní MČR by nebylo od věci.

Ještě když se vrátím k bodovému systému a systému závodů, řekl bych že může správně nastavený bodový systém ovlivnit počet jezdů kteří upřednostní náš pohár před jiným pohárem či závodem, je to věcí hlasování a co si odklepneme, budeme mít. Možná bychom se v současné době měli zaměřit na nápady -jak rozšířit startovní pole, tak aby bylo vůbec koho bodovat, myslím, že diskuse o bodování jsou spíše věcí doladění. Opět vytáhnu letošní Sobehrdy vs. koho přitáhlo dvojí bodování např, z kvadru a holek.

Zaměřme se tedy prosím na nápady které zviditelní náš sport a rozšíří startovní pole. Nejsme vidět - na ČATHS letos snad nebyl jediný report ze závodů, proběhlo vyhlašování krále cyklistiky, handicap vyhrál Jirka Bouška, vo tom žádná, ale zaznamenal někdo z vás, že by někdo nominoval někoho z handbikerů byť třeba na 10 místě mezi handicapovanými, opět vytáhnu Ústí jako příklad -rozhovor s kdejakou maminkou která se přišla proběhnout s dítětem, ale že tam byl ČP kde byli ve startovním poli borci jako naši Ironmanni, Kovi medailista z Paralimpiády, nebo moje maličkost jako medailista z MS, a spousta jiných kteří vozej poháry ze svěťáků a EHC. Tady bych viděl to kde začít.

Každopádně jsem rád že se nastartovala tato diskuse. Možná to zachráníme možná se to rozjedi bez nás, možná see to celé podělá i když budeme dělat všechno možné a vůbec se nebudu zlobit, když neprosadím vůbec nic ze svých "nápadů", ale štvalo by mě pokud bych věděl, že tady tento problém je a já jsem proto nic neudělal.

PříspěvekNapsal: pát 28. lis 2014 16:10:45 

Njn telepatie :) + pro Košice - > jedná o etablovaný závod, který tam prostě už více jak 90 let stojí a stát dále bude. Podle vývoje z posledních let se dá očekávat že tam bude jezdit čím dál tím více poláků a tam je základna. A v neposlední řadě servis pro vozejky typu ubytování zdarma a z mého pohledu nadstandardní prize money, vyhlášení a samozřejmě i tradice těchto závodů ( hanbiky a formulky už tam jezdí více jak 20 let ) Jinak nepopírám že ta štreka je velká a rozhodně to nebylo míněno jako lákání nováčků. A s tím vytipovat Heidelberg, Manheim, Warszawu a nebo třeba i Rzesow jako závod do žebříčku..proč ne...když to bude jeden,dva mezi deseti. Rozhodně lepší než dávat double body na EP v Praze kde jsou to body za odvahu sjet ten padák na všech třech ........

PříspěvekNapsal: pát 28. lis 2014 16:30:15 

Chlapi, to mi chcete povedať, že cesta do Košíc je taká štreka ? :) Anka, Dano, ja a ďalší slováci to merajú na každý pretek ČP. A ako Zbyndďo a Mirek spomenuli v Košicich sú zaujímavé prize money na prvých 5-6 pretekárov a atmosféra stojí za to ! Myslím si, že aj tá nakopne každého pretekára, ak ho povzbudzujú po celej trati. Je pravda, že tam je silná konkurencia, keď tam prídu aj Poliaci, ale taký je život. To isté nás čaká aj inde v Európe.
A mám ešte jednu pripomienku, aby sa stavali pretekári na štart podľa výkonnosti a nie, kto skôr príde ! Potom sa ťažko prepracováva dopredu, ak si zavretý za pomalšími. To by mohol potvrdiť Mirek, ktorý mal tú smolu v Počeradech aj v Košiciach.
EP v Prahe je kapitola sama o sebe. Zbynek píše, že ten zjazd je na ....Mňa to tiež nebaví jazdiť dolu kopcom na brzde lebo ma to tam vynáša medzi stromy do zvodidiel a potom sa nahánať. Tak už som tento pretek vylúčil zo svojho kalendára na rok 2015. Lepšie to bolo, ak sa to jazdilo opačne, ale čo už.

PříspěvekNapsal: pát 28. lis 2014 16:46:57 

Souhlasím se Zbyňkem i s Peťou v podstatě ve všem. Jen ty německé, rakouské nebo polské závody bych do ČPH netahal. Závody v ČR + Košice, eventuelně + Vrátná, ale to je všechno. Je to Český pohár, tak rozšířit maximálně o Slovensko.

PříspěvekNapsal: pát 28. lis 2014 19:19:16 

tak to je snáď jasné, že Nemecké, Rakúske a Poľské preteky by tam nemali byť. Súhlas s Mirkom :-)

PříspěvekNapsal: sob 29. lis 2014 17:52:20 

Asi ano, pouze Český a Slovenský, proč ne. Jen k tý Praze - osobně si nevybírám závody dle profilu, povrchu, délky tratě a podobnejch věcí a jsem rád za každý který můžu jet. Myslím si, že vítězství v jakémkoli seriálu závodů je hlavně o všestranosti. K tomu patří umět jezdit kopce nejen nahoru, ale i dolů, atd. A jsme u toho, tady mi to nesedí, tam nejedu, jinej zas přijde s tím, že je to moc dlouhý, jinej zas že je to moc krátký, pro jinýho to bude zase moc do kopce, tak tam prostě nepojedu, stejně se body za jeden závod nepočítaj .....je nás tam všeho všudy 10 a když se sejdou 4 kterejm to nesedí tak můžeme rovnou vyhlásit vítěze i bez závodění. Tudy cesta nevede!

PříspěvekNapsal: ned 30. lis 2014 10:38:56 

Ahoj borci, zkusím taky trochu přispět.
1. Ohledně bodování to vidím tak, že by nebylo dobré počítat všechny závody z jednoho důvodu. Může se naskytnout důvod, kterej vás vyřadí z jednoho závodu a nemusí to vůbec souviset s kvalitou jezdce (na rozdíl od např. defektu v závodě, nemoc, kolize v závodě..) a vy to těžko ovlivníte, to jsou třeba kolize termínu se svatbou v rodině (stalo se mi), chyba pořadatele kterej vás zastaví že je konec a vy přitom máte ještě jet (stalo se Kuchťákovi), někdo blízký zemře, nebo se vám třeba porouchá auto.. Kvůli ztrátě 180b pak jste mimo hru o celkový pořadí. Ohledně dvojnásob bodování za důležitý závod, myšlenka dobrá, ALE neúčastníci závodu viz. bod 1 jsou tak opět mimo hru o celk. pořadí. Jako by nebyl dostatečný trest pro ně že nebojujou o dres mistra, ještě je vyřadíme z celýho ČP.

Tome jinak srovnávat ČP s Moto GP nebo F1 úplně nejde, protože oni to mají jako profesi a nemůže se tam stát, že nepojede závod někdo kvůli svatbě bráchy, tam se totiž svatby a pohřby uzpůsobujou termínům závodů :-).

Čili za mě škrtat jeden závod OK, dvojnásobné body rezolutně ne, deformuje to pořadí, jakoby se jel některý závod na půl plynu a jiný na 100% kvůli dvojnásobku bodů? Podle mě by závody měly být rovnocené, jinak to dělá bordel.

Ohledně ostatních věcí, vadí mi v závodění jedna věc, ale to je spíš to probrat s pořadatelema, to naše nešťastný zastavování, klasika Pardubice - jedem od startu s tím, že nevíme jestli jedem 2 nebo 3 kola. Takhle nejde jezdit závody.

PříspěvekNapsal: ned 30. lis 2014 11:22:38 

Tome, mne nevadí jaziť na žiadnej tratii !!! Jazdiť dolu kopcom v Prahe s tým, že ma to vynáša na nekvalitnom asfalte a rozbijem handbike, tak to nie. Sám vieš, že tam sa dá veľa stratiť lebo tá rýchlosť sa prenáša do nasledujúceho stúpania (tam stratím asi 70-80m na kolo) - bol si toho svedkom v roku 2013. Na štarte nás v ČP býva stále menej, čo mi je ľúto. Na Slovensku nenájdeš mladých pretekárov, ktorý by tento super šport chceli robiť. Vidím to tak, že handbike je síce finančne náročná záležitosť, ale viac vsádzam na ich lenivosť. Každý by chcel byť hneď Majster sveta, ale ak chceš dobre jazdiť, tak všetci vieme, ža za tým je tvrdý tréning a bez toho to nejde. Bohu žiaľ mladá generácia je dosť rozmaznaná.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina