Možná má Ivan pravdu s tím dvojnásobným bodováním. Když ten závod nejedeš, tak přicházíš o spoustu bodů. Ale na druhou stranu, jsou to mistrovské závody. Měla by tam být co nejvyšší obsazenost. A ne aby lidi, kteří nemají na mistrovský dres, závod vynechali jako kterýkoliv jiný. Myslím, že by to mělo být i lépe ohodnocené. Je to přeci vrchol sezony.
Každý má oblíbené i neoblíbené závody. Dřív byla Praha krutě těžká, teď je krutě nebezpečná. Nejezdím tam rád a příští rok mě, koukám na kalendář, zase mine, protože dám přednost Berlínu
Ale není to jen Praha, třeba Ostrava byla a myslím, že skoro jednomyslně zatracena. I Mošna říkal, že ho tam už nikdo neuvidí. Ten povrch byl šílenej....
Když mluvíme o těch nováčcích. Mě osobně přivedla k handbiku možnost vyzkoušet si ho. Půjčil jsem si ho na týden v Parapleti a po tom týdnu jsem věděl, že život bez něj nemá smysl. Ne doslova, ale skoro. Nikdo si nekoupí kolo za 100 litrů, když ho nebude moci pár dní jezdit. Nebo alespoň pár hodin.... A i z těch, kdo si ho koupí, jen málo bude chtít závodit....Takže myslím, že jedna z cest vede tudy - klidně násilně ty nové para-kvadru-plegiky posadit na handbike, donutit je chvíli jezdit a oni už se chytnou...
Mirek