Podpořte Lékaře bez hranic, kteří pomáhají na Ukrajině zachraňovat lidské životy. Další charita stojimezaukrajinou.cz

"Směřujeme rychle ke klimatické katastrofě. Velká města pod vodou, nebývalá vedra, silné bouře, nedostatek vody na mnoha místech, vyhynutí milionu druhů rostlin a živočichů. Není to fikce ani nadsázka." Tajemník OSN

České Fórum

Diskuzní fórum a Trh služeb

Právě je pon 17. úno 2025 14:11:48

České fórum a Slovenské fórum: Hosting, domény, výdělek, hyip, klikačky, reklama, seo a zpětné odkazy.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Pravidla ČPH 2015 - návrhy, připomínky, diskuse

Fórum pro příznivce i zájemce o HandBike

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Pravidla ČPH 2015 - návrhy, připomínky, diskuse
PříspěvekNapsal: ned 30. lis 2014 12:34:14 

Taky se mi zdál Strahov lepší když se jezdil obráceně jak tu někdo psal, bylo to takový lepší svezení. Ty díry ve sjezdu jsou opruz, do kopce nevadí.

Jinak k té motivaci začínajících, mám pocit že každý musí hlavně sám chtít a potom si cestu najde. My můžem tak poradit s výběrem kola, nebo k jiným věcem, možná třeba vyvěsit plakát s ČPH v parapleti a Kladrubech na nástěnce.

PříspěvekNapsal: ned 30. lis 2014 13:41:09 

Možná má Ivan pravdu s tím dvojnásobným bodováním. Když ten závod nejedeš, tak přicházíš o spoustu bodů. Ale na druhou stranu, jsou to mistrovské závody. Měla by tam být co nejvyšší obsazenost. A ne aby lidi, kteří nemají na mistrovský dres, závod vynechali jako kterýkoliv jiný. Myslím, že by to mělo být i lépe ohodnocené. Je to přeci vrchol sezony.

Každý má oblíbené i neoblíbené závody. Dřív byla Praha krutě těžká, teď je krutě nebezpečná. Nejezdím tam rád a příští rok mě, koukám na kalendář, zase mine, protože dám přednost Berlínu :clap

Ale není to jen Praha, třeba Ostrava byla a myslím, že skoro jednomyslně zatracena. I Mošna říkal, že ho tam už nikdo neuvidí. Ten povrch byl šílenej....

Když mluvíme o těch nováčcích. Mě osobně přivedla k handbiku možnost vyzkoušet si ho. Půjčil jsem si ho na týden v Parapleti a po tom týdnu jsem věděl, že život bez něj nemá smysl. Ne doslova, ale skoro. Nikdo si nekoupí kolo za 100 litrů, když ho nebude moci pár dní jezdit. Nebo alespoň pár hodin.... A i z těch, kdo si ho koupí, jen málo bude chtít závodit....Takže myslím, že jedna z cest vede tudy - klidně násilně ty nové para-kvadru-plegiky posadit na handbike, donutit je chvíli jezdit a oni už se chytnou...

Mirek

PříspěvekNapsal: ned 30. lis 2014 14:13:08 

Já se tehdá po úraze přijel podívat na závody do Brna, moc se mi ty závody líbily. A jelikož před úrazem jsem jezdil na horáku moc rád, tak jsem byl odhodlanej handbike zkusit. Kvadru stejně nemají moc sportů na výběr, snad ragby ještě. Jen jsem nevěděl jestli na ten ďábelskej stroj mám vůbec sílu. Kuchťák mi tehdy kolo půjčil na čtvrt hodinky jen tak pojezdit okolo a bylo mi jasný že tohle je ono. Na výlety, zábavu, závodění..

Mirku s těma bodama, což to udělat aby se vlk nažral a koza zůstala celá? Např. ne dvojnásobek bodů, ale standardně body + extra bonus za bednu na MČR? Třeba 1. místo +40 bodů, 2.místo +25bodů, 3. místo +15bodů?
Nebo tak nějak, tím i ti co se jim nepovede závod nebo nebudou účastni nezůstanou úplně mimo hru a zároveň ti úspěšní si polepší o něco navíc.

I.

PříspěvekNapsal: ned 30. lis 2014 15:01:55 

ivanH1 píše:
Mirku s těma bodama, což to udělat aby se vlk nažral a koza zůstala celá? Např. ne dvojnásobek bodů, ale standardně body + extra bonus za bednu na MČR? Třeba 1. místo +40 bodů, 2.místo +25bodů, 3. místo +15bodů?
Nebo tak nějak, tím i ti co se jim nepovede závod nebo nebudou účastni nezůstanou úplně mimo hru a zároveň ti úspěšní si polepší o něco navíc.

I to je možnost. Nedávat dvojnásobek bodů, ale řekněme třetinu, nebo čtvrtinu.... proč ne. Jen bych to nevázal na bednu, ať má ten bonus každý, kdo se toho mistrovství účastní.

A pak je tu možnost s tím bodováním, tak jak to navrhoval Peťo. Tedy body podle počtu účastníků. I když i tady samozřejmě může nastat paradoxní situace, kdy vyhraješ tři závody, kde budete 2-3 a budeš chybět na jednom, kde se jich sejde 9 a jsi v řiti :) Taky ten bodový rozdíl z jednoho závodu mezi prvním a posledním je obrovský, třeba 5ti nebo 6ti násobek. Přemýšlím, který systém je spravedlivější ke všem....

Mirek

PříspěvekNapsal: ned 30. lis 2014 15:28:27 

Mirku, uvidíme, ako to bude, ale v kalendári 2015 som nevidel zaradenú Vrátnu ani Košice. Ale fakt s tým 200 bodovými ziskami je to určite prehnané. Pokúsme sa nájsť nejaký kompromis.

PříspěvekNapsal: ned 30. lis 2014 15:54:10 

Myslím, že ten kalendář, který teď máme, je jen první nástřel. Doufám, že se ještě rozroste. Je ale pravda, že nikdo z nás, jak tu teď kecáme, ČPH neorganizuje. Takže výsledek naší diskuse bude jen něco jako návrh pro organizátory. Ať už to bude dělat Katka nebo Černí koně....... Je ale dobré se tu bavit, ať můžeme říct, jak si to představujeme. A ať ten, kdo to bude rozhodovat, má nějaké relevantní informace.

Mirek

PříspěvekNapsal: ned 30. lis 2014 17:26:02 

Co se týče výběru kvalitních závodů s dobrou atmosférou - ano - může to nalákat potenconální nováčky.
Zmiňuješ profi sport. Týmy své jezdce z vážných důvodů uvolněj, ale nikdy jim to žádné bodové výhody nepřinese. Vem si kolik žlutáků definitivně odpadlo kvůli defektu, a šlo tam daleko o víc nž že si pár vozmenů poměřuje síly. už si viděl, že by jimněkdy někdo dal nějakou bodovou výhodu?

Co se sýče současného systému bodování jsem zásadně proti. Pokud budu mít úmrtí někoho blízkého, je zbytek sezóny v ...takže body za jeden závod jsou mi ..... Pokud jde o vážné důvody typu kamarád měl narozeniny, to sorry, to neuznávám a nehodlám to podporovat. samozřejmě je milion jiných důvodů, ale to je život.

Dám příklad: jsou 2 jezdci kteří jsou v průběžném pořadí na stejných bodech. jeden pojede na závod pro něj 400 km vzdálený, tam místo svého třetího místa dojede kvůli defektu, chybě pořadatele, nebo něčemu jinému na místě sedmém. Tím pádem to bude jeho nejhorší závod v sezóně = 0 bodů. Takře 800 km cesta, odzávodil, dojel, + možná i ubytování a nasraná manželka.

Druhej na závod z výše uvedených důvodů vůbec nejel, bodový zisk = také 0

Přijde ti to spravedlivý?

Potřebujeme ty lidi na závody dostat, tak proč zvýhodňovat ty kteří tam nejezděj a pak je třeba dvoj-body vykopnou v pořadí před uvedeného jezdce který objel všechny závody? A znovu to opakuju, je nás tam všeho všudy 10 kteří objížděj ČP. vem si situaci kdy se ti sejdou 4 kteří memůžou, protože. Prostě toto nepodpořím.

Těch návrhů nato jak bodovat bude určitě spousty, ale co ve vysr...na city a převzít něco co jinde již funguje "100 let" a není tam prostor na nějaké chyby a nedostatky než se tady dlouze dohadovat jestli "za 5-té místo" dát 40 nebo 45 bodů.

Ale znovu podotýkám, je třeba zaměřit se na úplně jiné věci, jako že musíš mít napřed koho bodovat...

PříspěvekNapsal: ned 30. lis 2014 19:37:06 

Tome říkáš že v případě jako svatba/pohřeb je celá sezona stejně v háji, pokud je kolize jednoho termínu. Ale to přece nezvýší účast na závodech, protože se dotyčnej na ten zbytek sezony už vyprdne když přijde o 180 bodů, který už nedožene.. je out

Ještě uvedu příklad co se mi stal. V zimě kdy ještě nebyl známý kalendář ČP sem se přihlásil do Berlína (tam je třeba se hlásit hodně dopředu), potom v průběhu sezony se zveřejnil termín strahova. Samozřejmě stejný s Berlínem, čili jsem byl v háji. Podle tvýho modelu Tome bych zbytek sezony jezdil už jen tak, nebo nejezdil, podle mýho bych mohl ještě bojovat. Tenkrát to bylo ještě drsnější s tím dvojnásobkem bodů, byl jsem mimo hru, ačkoli výsledkově jednoznačně na čele.

PříspěvekNapsal: ned 30. lis 2014 21:05:46 

Osobně bych plánoval svatbu dcery mimo závody, ale myslel jsem ty rdsnější věci jako je úmrtí něko blízkého. Pokud však upřednostním svatbu nebo milión pro mě důležitějších věcí, nemůžu pak fňukat že bych chtěl odpustit body, jak k tomu přijdou ti co poctivě objížděj závody právě na úkor těch rodinných či jinných věcí?

Dám ti opačnej příklad než uvádíš s tím Berlínem. Osobně bych ho strašně rád jel a asi ho také v 2015 pojedu. Ale když jsem plánoval letošní sezónu, napřed jsem věděl, že chci vyhrát ČP a vše jsem podřídil silničnímu kalendáři ČP. bohužel i na úkor závodů které mě už dlouho lákaj. Odpískal jsem také MČR v golfu, kvůli přesunu v kalendáři, na které jsem s trenérem směřoval svou přípravu, jen proto, že jsem v ČP na silnici nechtěl nechat nic náhodě. Celou sezónu jsem téměř neseděl na čtyčkolce i když jsem chtěl jet alespoň jeden ze závodů HandiCup. A je dlaších x věcí které jsem tomu podřídil. Už chápeš proč neuznávám fňukání já mám tohle a mě se to kříží s tímhle tak bych chtěl mít bodové volno?

V příští sezóně, pokud to bude jen trochu finančně možné se chci zaměřit na EHC atd. Ale neočekávám, že by mi kvůli tomu někdo něco ulehčil v ČP. To je prostě moje volba. Naopak, pokud odjedu závodit ven v B-éčku já + HT + Šíša či ANT ať to pomůže těm, kteří by se třeba na pódium v celkovém hodnocení pravděpodobně těžko dostávali. To je prostě život.

Vidíš sám, že ty dvojí body stojej za h..... osobně si myslím, že dvoj bodování nic neřeší (když pomyslím na účast letos v Soběhrdech). Možná by bylo dobré zvážit zdali mistrovské závody vůbec počítat mezi ty pohárové. Mám zato, MS se také nezapočítává do svěťáků. A vymyslet jak ty lidi na MČR lákat jiným způsobem, ale dvojí bodování to zjevně neovlivní. Ale to je jen nápad.

PříspěvekNapsal: ned 30. lis 2014 21:09:51 

Ale jak říkám, body jsou jen jakési doladění ČP, napřed musíš mít koho bodovat ....

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina