KaterinaH píše:
Tak tohle se mi moc nelíbí. Přijde mi to neupřímné. Chovat se tak, aby mě měli ostatní rádi. Já bych to teda rozhodně od ostatních nechtěla....
nechtěl bych aby mě takto někdo manipuloval, ale myslím že ty rady v knize Carnegieho se dají dobře použít třeba abych si nezvykl mlít ve společnosti někoho jen o sobě, ale z knihy si uvědomím, že spíše je dobré se o něho zajímat. je to oboustranně prospěšné. Záleží na tom jestli je někdo poctivý a nebo nepoctivý. ty rady se dají samozřejmě zneužít třeba při prodeji, když vám někdo něco chce prodat / vnutit a vy jste slabý nepřipravený apod..
AnetaM píše:
Je to umělé a děsivé v tom, že z toho tedy vyplývá, že když se budeme chovat jak to zrovna cítíme, tak nás nebude mít nikdo rád
tj no, když se cítím zle tak působím nepříjemně i na druhé. proto bych se asi měl snažit vědomě o opak - totiž abych působil dobře a cítil se dobře. Když na mě okolí nepůsobí dobře, je potřeba to začít měnit ve svém myšlení, v sobě. V knize Tajemství si pamatuji že když se člověk cítí špatně, změna nepřijde sama, je dobré začít se usmívat i když se mi nechce a ta změna může z toho vzejít.