Dobrý den,
mobil Samsung Galaxy Ace se mi nechtěl připojit do naší domácí Wifi sítě (WPA/WPA2 PSK) chráněné heslem.
Po zadání hesla to nemůže získat IP adresu od WIFI routeru: "získávání IP adresy ze sítě internet" čeká a po chvíli "připojení se nezdařilo".
Řešení1:Změňte na wifi routeru šifrování na jinou metodu (WEP)?
Řešení2 (manuální nastavení IP adresy, IP routeru a IP nameserverů):Ve vašem android telefonu jděte do nastavení (tlačítko pro vlastnosti a Nastavení, nebo najít ikonu nastavení), dále "Bezdrátové sítě" pak "Nastavení WIFI", pak tlačítko pro vlastnosti ( já ho mám nalevo) tím se vyvolá nabídka kde zvolíte něco jako "Upřesnit". Zobrazí se pokročilé nastavení wifi jako MAC adresa, Proxy, Port, IP adresa, volba použít statickou IP, Brána, Maska sítě, DNS1 a DNS2.
Zde zaškrtněte volbu "Použít statickou IP". Dále si vyberte nějakou volnou IP adresu v poli "IP adresa" jako např. 192.168.2.109, dále vyplňte Bránu na 192.168.2.1 - to je IP adresa wifi routeru. Dále vyplňte masku sítě, zkuste 255.255.255.0 a nakonec vyplňte DNS1 a DNS2 - dejte tam IP adresy veřejných nameserverů
Google (8.8.8.8 a 8.8.4.4).
Dále se vraťte o úroveň výše do základního nastavení wifi a vypněte/zapněte wifi. Nyní pokud jste zadali správně Ip adresy byste se měli připojit do vaší domácí nebo jiné zabezpečené wifi sítě pomocí hesla. Pokud se to stále nepřipojí, zkuste také vypnout/zapnout mobil, v mém případě to začalo fungovat.
Nápovědu jaké IP adresy zadat můžete najít ve vlastnostech internetového připojení vašeho stolního počístače s OS Windows. Klikněte na systémovou ikonu Internetového připojení v dolní nabídce "Start", jděte do Centrum sítí a sdílení (dá se najít i v ovládacích panelech), dále vyhledejte zde odkaz "Zobrazit stav", dále klikněte na tlačítko "Podrobnosti". Zde by měly být vidět IP adresy tak podle toho odvodit co zadat do mobilu. A nebo se zeptat poskytovatele internetového připojení.