Podpořte Lékaře bez hranic, kteří pomáhají na Ukrajině zachraňovat lidské životy. Další charita stojimezaukrajinou.cz

"Směřujeme rychle ke klimatické katastrofě. Velká města pod vodou, nebývalá vedra, silné bouře, nedostatek vody na mnoha místech, vyhynutí milionu druhů rostlin a živočichů. Není to fikce ani nadsázka." Tajemník OSN

České Fórum

Diskuzní fórum a Trh služeb

Právě je čtv 28. bře 2024 10:17:36

České fórum a Slovenské fórum: Hosting, domény, výdělek, hyip, klikačky, reklama, seo a zpětné odkazy.


Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina



Národní zdravotnický informační portál - Databáze potravin a jejich složení česky / Anglicky (Vitaminy,Minerály,Kalorie..) - Vědecké informace o nutrientech, potravinách: examine.com - Vědecké studie/zdraví hledání: Google Scholar, ncbi.nlm.nih.gov
Kalkulačka příjmu kalorií - Která zelenina/ovoce jsou dobré pro které části těla (prezentace ppt) - Cibule (prezentace ppt)


Průběh mého léčení epilepsie


Zdraví, návody a dotazy - Diskuze


Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Průběh mého léčení epilepsie
PříspěvekNapsal: úte 29. bře 2011 13:30:58 
Offline
600+ příspěvků
600+ příspěvků
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. pro 2008 20:21:52
Příspěvky: 2522
Hodnocení: 0 (50%)
Shrnutí mého léčení epilepsie: Asi v roce 2006 jsem šel k doktorce a pak na neurologii kvuli zavratim a pocitum na omdleni (opakovaně denně, neměl jsem žádný záchvat ani omdlení), ktere se pravidelne denne zacaly opakovat. EEG po spánkové deprivaci a další EEG potvrdili nějaké "vlny" mimo normál. Takže proto mi dali Od roku 2006-2007 prášky Depakine Chrono 500 (asi 400kč na půl roku). Po 3 letech jsme začali vysazovat protože problémy na omdlení atd prakticky odezněly a nakonec po asi 3x180 dnech (3 kontroly) jsem bral pouze pul tablety rano. Objevily se ale problémy jako: Vecer dusnost, zavrate a pocit na omdleni pri usinani, zvyseny srdecni tep. Dalsi den smutek, nutkání k pláči, nevolnost. Na neurologii mi poradili zvysit davku na pristi tyden - vzit si pul tablety jeste vecer. Po tom co jsem jí vzal ty pocity do hodiny odeznely!

Následně jsem při další kontrole (vždy po půl roce) neměl prakticky problémy s hlavou a chtěl jsem vysazovat. Od června 2012 jsem se svolením neuroložky a ke své radosti a hrdosti vysadil úplně, a dá se říct že již nemám žádné pocity na omdlení. Na rok mi zabavila řidičák ale magistrát mi asi za půl roku napsal o přezkoumání zdravotní způsobilosti a po EEG mi neuroložka povolila skupinu A i B pro osobní potřebu! Celkově jsem za tuto asi 6 letou epizodu zaplatil asi 20,000kč (15tis. volitelné, šlo by vyléčit i jinak než placenou říz. detoxikací) + a věnoval tomu asi 10 dnů života (10x24 hodin) na kontrolách, cestováním atd. Nebylo by lepší a levnější upravit stravovací návyky aby se to nestalo?

Čím to je že už s hlavou nemám problémy a mohl jsem vysadit? Myslím si že to je snížením stresu, vypadl jsem ze školy, jakž takž dodržování spánkového režimu, dále tzv. řízená detoxikace Salvia + Joalis (to mě stálo asi 14tis. kč za 2 roky!). Bylo to příliš drahé a věřím že detoxikacemi a změnou stravy bych se toho zbavil také.

Podle mě je epilepsie dost o detoxikaci, změna stravování, změna myšlení (klidu, méně stresu, spokojenosti). Tady jsou tipy jak ne depku, sebevědomí, smutek.

Pokud Vy máte nějaký příběh o léčení epilepsie, určitě se podělte jak to bylo u Vás


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak se zbavit epilepsie?
PříspěvekNapsal: pát 15. čer 2012 8:34:55 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon 11. čer 2012 15:37:52
Příspěvky: 30
Hodnocení: 0 (0%)
Jak je to s epilepsií a řidičákem? Mají lidé s epilepsií prostě smůlu a řidičák nikdy nedostanou? Nedávno jsem se o tom hádal s kámošem v hospodě a celkem by mě zajímalo, jak k tomu lékař přistupuje. On mi tvrdil, že lékař se nemůže zaručit, že pacient bude dodržovat medikaci a tak mu do papírů rovnou napíše, že je nezpůsobilý. Já jsem si spíš myslel, že léčený pacient nemá příznaky a tak to vlastně ničemu nevadí. Jak je to doopravdy?

_________________
http://ocelove-stavby.blogspot.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak se zbavit epilepsie?
PříspěvekNapsal: pát 15. čer 2012 9:20:47 
Offline
600+ příspěvků
600+ příspěvků
Uživatelský avatar

Registrován: ned 14. pro 2008 20:21:52
Příspěvky: 2522
Hodnocení: 0 (50%)
Řidičák při epilepsii
Sindel: Většinou každý kdo se léčí má nějaké příznaky epilepsie. Když se nastupuje medikace a nebo vysazuje tak je řízení zakázáno a podepíšeš papír aby ti vzali na určitou dobu řidičák. Pokud jsi ale v medikaci a trochu dlouhodoběji bez "záchvatů" tak řídit většinou můžeš pro svoje potřeby. Řídit ale profesionálně nemůžeš vůbec s epilepsií a při medikaci. Já teď vysadil a rok nemůžu řídit.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
 

Co je České Fórum? Fórum o Tvorbě WWW stránek, SEO, linkbuildingu a monetizaci. Fórum o možnostech výdělku na internetu.
Fórum o zdraví, počítačích, podnikání a další. Kontakt na správce fóra: admZAVINAACceskeforum.com.

Funguje diky php--BB. Toto ceske diskuzní fórum zobrazuje možnosti výdělku na inttu. Informace uvedene na domene ceskeforum.com pouzivejte na vlastni riziko. Informace uvedene na ceskeforum.com neslouzi jako doporuceni.



Další fóra: WebTrh.cz, WebDeal.cz, PayOut.cz

České Fórum Český překlad – phpBB.cz  Protected by : ZB BLOCK  &  StopForumSpam